AED kopen?

Wilt u een AED bestellen, maar weet u niet goed hoe u de beste keuze kunt maken? We helpen u met de AED keuzehulp graag op weg, aan de hand van de belangrijke afwegingen die u dient te maken.

Bedieningsgemak van de AED

De verschillende AED’s onderscheiden zich door middel van het bedieningsgemak. Zoekt u naar een volautomaat of een halfautomaat, desgewenst met meertalige ondersteuning? Gaat het u om een internationale omgeving? Heeft u al enige ervaring met reanimeren? Een volautomaat AED met meertaligheid biedt in een internationale omgeving het grootste bedieningsgemak.

Reanimatie-ondersteuning en betrouwbaarheid

Er bestaan verschillende vormen van reanimatie-ondersteuning, een AED kan realtime reanimatie feedback geven. Als alternatief kunt u gebruik maken van een metronoom (30/2) met gesproken realtime instructie. De feedback helpt u de AED op de juiste manier toe te passen.

Wilt u een betrouwbare AED kopen? Zorg dan voor een volledige zelftest, een test op de aanwezigheid van elektroden, een test van de elektroden op functionaliteit en een test van de condensator. Tenslotte is het vanwege de betrouwbaarheid om een test op de batterijcapaciteit uit te laten voeren.

Technische en medische factoren

Wilt u de technische elementen van een AED vergelijken? Kijk dan bijvoorbeeld naar het therapiebereik (J), de asystolie detectiedrempel (µV), de stof- en waterdichtheid (IP-waarde) en het kinderprotocol (5-12) dat er geldt.

Aankopen en garantie

Benieuwd waar u op dient te letten bij het kopen van een AED? Het is verstandig om goed te kijken naar de fabrieksgarantie op de AED (in jaren) en de garantie op de batterij (in jaren). Daarnaast kunt u zich de volgende vragen stellen:

  • Wie gaan de AED gebruiken? (Professionals of burgerhulpverleners?)
  • Waar plaatst u de AED? (Binnen, buiten of in een openbare ruimte?)
  • Hoe vaak zal u de AED gebruiken? (Sporadisch of regelmatig?)
  • Hoeveel geluid is er rondom de AED aanwezig? (Mensen, muziek of machines?)
  • Wenst u een AED met ECG op het scherm? (Kunnen gebruikers een ECG interpreteren?)

Online AED bestellen

U kunt de AED eenvoudig online bestellen in onze webshop, waar we u 24/7 van dienst kunnen zijn. Blader door ons assortiment of vraag een scherpe offerte aan. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 010 - 268 19 27 of per email via info@royalsafetygroup.nl

 

Keuzehulp